Vejrstation Sortsø Strand

Lyn og torden

Kort StormeVideoStatistik
 
Loading...
Lyn/min
0
Lyn på kortet:
0
Legend


Change timesteps
Indstil centerkryds på kortet (grøn stjerne).
Klik på kortet for at sætte centerkrydset.
Denne side kan ikke gøres ansvarlig for skade på liv og ejendom!
Script by Henkka, nordicweather.net
Generelt
Kortet viser lyndata fra Blitzortung-netværket [BO] eller fra en enkelt Boltek Stormtracker [BOL] – alt efter hvad stationen har af udstyr. Blitzortung har en større nøjagtighed (på grund af GPS), men en lidt langsommere opdatering end Boltek Stormtracker. Boltek har Real Time opdatering, men med mindre nøjagtighed. Blitzortung dækker hele Europa, mens Boltek typisk dækker en radius på op til 600 km fra stationen.

Blitzortung
Blitzortung.org er et privat netværk af lyndetektorer, pt. med mere end 480 lyndetektorer igennem hele Europa. Lyndetektorene opfanger de eletromagnetiske impulser fra lyn. Sammen med et tidsstempel, kan positionen af et lyn blive udregnet gennem TOA – "time of arrival" metoden, sammen med en triangulering af den enkelte stations GPS, sammenholdt med andre stationers GPS. Du kan finde mere information på: www.blitzortung.org.
Nøjagtighed på Blitzortung er temmelig god, og er som oftest på under 1 km. Dette er sammenligneligt med professionelle vejrstationer eller nationale vejrtjenester.
For at deltage, skal du bygge din egen lyndetektor, eller få en bygget gennem en dansk leverandør til en lille merpris. Med Blitzortung lyndetektor kan du deltage i netværket, og du vil få adgang til alle dine egne data, samt kunne sammenligne med andre brugere i netværket.

Privatlivspolitik | Kontakt © 2006-2024 strandvejr.dk